SARA’S

Wie is Sara?

Madern-2016

Sara Madern is de vrouw achter Sara’s Daycare; bij haar komen alle kinderen op de opvang terecht. Ze is getrouwd met Peter, met wie ze drie zoons heeft: Michael (’98), Andrew (’00) en Benjamin (’02). Een groot deel van haar leven bracht Sara in Amerika door; ze groeide op in Lancaster County, Pennsylvania. Daar volgde ze een Bachelor of Arts in Elementery Education, vergelijkbaar met een Nederlandse studie Pedagogiek. In 1996 verhuisde ze naar Nederland om hier een leven op te bouwen met haar man.

Haar opvoedkundige ervaring begon met het grootbrengen van haar eigen kinderen. Daarnaast heeft Sara meerdere diploma’s behaald als aanvulling op haar educatieve studie. Op het moment dat haar eigen jongens zelfstandig begonnen te worden besloot ze haar ervaring door te geven op andere kinderen door gastouder aan huis te worden. Zodoende startte ze eind 2009 haar eigen dagopvang: Sara’s Daycare.

Sara is zelf moeder, maar is ook opgeleid tot schooljuf, waardoor ze goed inspeelt op de ontwikkeling van kinderen en de voorbereiding op de basisschool.

“Mijn taak als gastouder is de kinderen een goede plek te bieden om te spelen, en ze op die manier vaardigheden te laten opdoen waarmee ze langzamerhand naar hun eerste basisschoolbezoek toe groeien.”

jongen_voor_tafel

 

 

 

 

 

Naast haar passie voor kinderen staat haar liefde voor God centraal in Sara’s leven. Ook in de dagopvang probeert ze haar christelijke identiteit op een liefdevolle, ongedwongen manier uit te dragen.

Diploma’s

  • 2013 – Sociaal Pedagogisch Werker 3 (SPW 3)
  • 2012 – Basisvaardigheden Methodisch Opleiden in de Beroepspraktijkvorming
  • 2010 – Helpende Zorg & Welzijn niveau 2
  • 1996 – Bachelor of Arts in Elementary Education, Eastern University (VS), vergelijkbaar met een Nederlandse studie Pedagogiek